TERHEIJDEN – De triathlon in Terheijden is zondag voortijdig afgeblazen. De organisatie nam deze beslissing nadat drie deelnemers bevangen raakten door de hitte. De deelnemers zijn naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de organisatie zijn twee van hen inmiddels weer thuis.

Tijdens de wedstrijd was het in Terheijden 28 graden en scheen de zon fel. “Het was echt een piek”, zegt voorzitter Ger de Peijper namens de organisatie. “De hele week was het aangenaam weer, vandaag piekte de temperatuur ineens. En daar moet je je als deelnemer op aanpassen.”

Te weinig training
De voorzitter vermoedt dat het een combinatie is van te weinig rekening houden met de omstandigheden en te weinig training. “Als je weet dat het zo warm wordt, moet je daar vooraf al rekening mee houden”, legt De Peijper uit.

Dat kan onder meer door de energie goed te doseren. “Ook moeten deelnemers veel water drinken en zorgen voor goede voeding. Dan hou je het langer vol.”

Juiste beslissing
Op het moment dat de drie deelnemers onwel raakten en ook een paar anderen begonnen te zwalken, besloot de organisatie het evenement te stoppen. “We wilden geen risico nemen”, zegt de voorzitter. “Het moet wel leuk blijven, we doen het voor de lol.”

Van de 690 triatleten was 90 procent al gefinisht. Alleen de laatste deelnemers konden de triathlon niet afmaken. “Natuurlijk is dat jammer. Maar we hebben de juiste beslissing genomen”, vindt De Peijper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here