DEN BOSCH – Het is jaren geleden dat het zó goed ging met FC Den Bosch. De ploeg staat vijfde in de Jupiler League, bovenaan in de tweede periode en verloor twee maanden geleden voor het laatst in de competitie. En dan lieten de Bosschenaren vrijdag tegen Volendam (3-1) bij vlagen ook nog eens erg leuk voetbal zien.

“Dit is natuurlijk een weelde. De afgelopen drie jaar is dat niet zo geweest”, zegt aanvoerder Niek Vossebelt.

Beentjes op de grond
Maar de ervaren middenvelder weet als geen ander hoe gevaarlijk het kan zijn, dat gevoel dat alles meezit. “We moeten gewoon met de beide beentjes op de grond blijven. Want we weten ook dat als wij niet 100 procent geven, we een matige ploeg hebben. Maar als we volle bak gaan kunnen we het iedereen lastig maken.”

FC Den Bosch of Barcelona?
Hekkensluiter tegen de Bossche aanvalslust. Den Bosch was duidelijk de baas in de Vliert, met combinaties die heel af en toe meer aan Barcelona dan aan FC Den Bosch deden denken.

“We zijn geen Barcelona, we moeten onszelf ook niet overschatten”, vindt trainer Wil Boessen. “ Maar ik vind wel dat we elke week beter gaan voetballen. Nu moet het verdedigend nog wat beter en dan klopt het helemaal.”

Op naar de tweede periode?
FC Den Bosch is nu mede-koploper in de tweede periode. Die is weliswaar pas twee wedstrijden oud, maar in Den Bosch droomt men al van een prijsje. Makkelijk wordt dat niet, want de komende weken staan wedstrijden tegen bijna alle topploegen in de Jupiler League op het programma.

Maar goed, Den Bosch zit in een flow, dus waar gaat dit eindigen? “Dat is voor ons allemaal de grote vraag”, zegt Boessen. “Het is meteen ook de grootste uitdaging. Hoelang kunnen we het volhouden? Voorlopig blijven we het volhouden, dus dat is prima.”

Beter aan het einde
De verstandigste woorden van de avond komen van spits Jort van de Sande. Hij had voor het eerst dit seizoen een basisplaats en bekroonde die met een doelpunt. Maar ook hij tempert de euforie. Want bovenaan in de periode na twee wedstrijden, wat betekent dat nu? “Daar moet je nooit te vroeg mee zijn. Je kunt beter aan het einde bovenaan staan dan in het begin.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here